chrome firefox opera safari iexplorer

Старокиївська гора не витримає відбудованої Десятинної церкви

13 листопада 2012 о 11:50

Старокиївська гора перебуває у критичному стані, тому не витримає будівництва і сповзе донизу разом з Національним музеєм історії України та підмурками Десятинної церкви.

Про це йдеться у відповіді Міністерства культури на депутатський запит Олександра Бригинця щодо зобов’язання дотримуватися законодавства і не допустити будівництва на підмурках Десятинної церкви.

«Якщо аргументи щодо неможливості відбудови Десятинної церкви через відсутність достовірного зображення храму декому видаються непереконливими, то, можливо, забудовників зупинить той факт, що гора просто не витримає будівництва і розвалиться», — наголосив Бригинець.

У відповіді Міністерства культури йдеться про те, що за попередніми інженерно-геологічними та геофізичними вишукуваннями технічний стан північно-східної території Старокиївської гори перебуває у критичному стані.

На ній виявлено зсувонебезпечні процеси, що ставить під сумнів доцільність зведення нових будівель на території садиби Національного музею історії України.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути