chrome firefox opera safari iexplorer

Тернопільський коровай-велетень увійшов до Книги рекордів України

16 листопада 2012 о 15:07
zik.ua

На виготовлення п’ятиярусного короваю-рекордсмена, випеченого за старовинним рецептом, використано 1050 кг борошна, 2080 яєць, 210 кг цукру, 370 л молока, 90 кг маргарину, 46 кг дріжджів, 20 кг солі.

Коровай розрізали на Театральному майдані Тернополя і роздати людям, передає власкор IA ZIK.

Вага короваю-рекордсмена – 1560 кг.

«Цей коровай є символом завершення хліборобського року, який, як і минулий рік, був результативним для Тернопільщини. У 2011 році в області зібрано рекордний урожай зерна – 1,9 млн тонн. Цьогоріч цей показник становить понад 2 мільйони тонн збіжжя», – заявив на церемонії відзначення Дня працівників сільського господарства голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян.

Тернопільський коровай увійшов у Книгу рекордів України в категорії «Найбільший розмір».

Розділи: Суспільство

23 жовтня

Інші дати
Народився Пилип Козицький
(1893, с. Летичівка, Черкаська область – 1960) – український композитор, музикознавець, педагог, громадський діяч. Один з організаторів і керівників Музичного товариства імені Миколи Леонтовича.
Ой одна я, одна, Як билиночка в полі, Та не дав мені бог Ані щастя, ні долі. Тілько дав мені бог Красу – карії очі, Та й ті виплакала В самотині дівочій. (слова Тараса Шевченка, музика Пилипа Козицького)
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі