chrome firefox opera safari iexplorer

Тернопільський коровай-велетень увійшов до Книги рекордів України

16 листопада 2012 о 15:07

На виготовлення п’ятиярусного короваю-рекордсмена, випеченого за старовинним рецептом, використано 1050 кг борошна, 2080 яєць, 210 кг цукру, 370 л молока, 90 кг маргарину, 46 кг дріжджів, 20 кг солі.

Коровай розрізали на Театральному майдані Тернополя і роздати людям, передає власкор IA ZIK.

Вага короваю-рекордсмена – 1560 кг.

«Цей коровай є символом завершення хліборобського року, який, як і минулий рік, був результативним для Тернопільщини. У 2011 році в області зібрано рекордний урожай зерна – 1,9 млн тонн. Цьогоріч цей показник становить понад 2 мільйони тонн збіжжя», – заявив на церемонії відзначення Дня працівників сільського господарства голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян.

Тернопільський коровай увійшов у Книгу рекордів України в категорії «Найбільший розмір».

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути