chrome firefox opera safari iexplorer

Тернопільський коровай-велетень увійшов до Книги рекордів України

16 листопада 2012 о 15:07

На виготовлення п’ятиярусного короваю-рекордсмена, випеченого за старовинним рецептом, використано 1050 кг борошна, 2080 яєць, 210 кг цукру, 370 л молока, 90 кг маргарину, 46 кг дріжджів, 20 кг солі.

Коровай розрізали на Театральному майдані Тернополя і роздати людям, передає власкор IA ZIK.

Вага короваю-рекордсмена – 1560 кг.

«Цей коровай є символом завершення хліборобського року, який, як і минулий рік, був результативним для Тернопільщини. У 2011 році в області зібрано рекордний урожай зерна – 1,9 млн тонн. Цьогоріч цей показник становить понад 2 мільйони тонн збіжжя», – заявив на церемонії відзначення Дня працівників сільського господарства голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян.

Тернопільський коровай увійшов у Книгу рекордів України в категорії «Найбільший розмір».

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Народився Павло Луспекаєв
(1927, м. Луганськ – 1970) – кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна ("Біле сонце пустелі"), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
«Багату землю сумерк обнімав. Десь обжинкова пісня ще дзвеніла, І липа запах медовий ширила – І дух в тих чарах млів і поринав. І в серці знов збудились поривання. Заворушилися важкі питання, Почулись творчі болі і розкоші… (Уляна Кравченко)
Розгорнути