chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах «пресують» одне з найпопулярніших видань

22 листопада 2012 о 15:03

У Черкасах у вівторок ледь не закрили приватне видавництво «Республіка» — єдине потужне підприємство в області, де друкується чимало місцевих газет, зокрема й одна з найтиражніших та найсміливіших — «Вечірні Черкаси», яка подеколи не боїться критикувати владу.

Позапланова перевірка роботи цього підприємства тривала майже цілий день. Станіслав Журило, головний редактор «Вечірніх Черкас» і власник «Республіки», підозрює, що перевіряльники мали на меті закрити видавництво під будь–яким приводом, аби зірвати випуск газет. А оскільки, каже він, усі порушення, виявлені інспекторами під час попередньої планової перевірки, було усунуто, причин для закриття нині знайти не вдалося. «Інспектори ходили днями від розетки до вогнегасника, шукаючи порушень. Журналісти місцевих видань, які були запрошені проконтролювати діяльність держ­службовців, не дали їм сфальсифікувати результати перевірки. Тож перевіряльники за цілий день опломбували дві розетки, на око визначивши, що вони «розміщені на легкозаймистих матеріалах», — розповідає «УМ» Станіслав Журило. На його думку, перевіряльники стали знаряддям у руках обласної влади, яка «проводить роботу над помилками», програвши вибори в Черкаській області та, відповідно, розлютивши правлячу партію .

До слова, «Вечірні Черкаси» недавно опублікували інтерв’ю з колишнім «губернатором» краю Вадимом Льошенком, який досить критично висловився на адресу нинішнього голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба. «Це роздратувало посадовця, який звик, щоб його преса хвалила, звик бачити на одній сторінці 3–4 свої фотографії і хвалебні матеріали, що нагадує культ особи», — каже депутат Черкаської міської ради Валерій Воротник.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути