chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві хочуть забудувати озеро Тельбін

19 листопада 2012 о 13:22

Столичне озеро Тельбін, що на Березняках, вирішили забудувати житловими будинками. Наразі біля озера з'явилася будівельна техніка, повідомляють місцеві мешканці.

На пустирі, де мала би бути рекреаційна зона з дитячим майданчиком, планують звести три 35-поверхові будинки.

«Багато політиків обіцяли не допустити будівництво житлових будинків в акваторії озера. Проте, щойно закінчилися вибори – розпочалися будівельні роботи в біля озера Тельбін.  Невже, все це була брехня та передвиборча риторика?», — обурилася киянка Катерина.

Мешканці переконані, що будівництво житлових будинків «повністю знищить озеро та паркову зону зі спортивними та дитячими майданчиками»

«Останніми роками забудова біля озера призвела до суттєвого зниження рівня води в озері. Будівництво в акваторії озера призведе до екологічної катастрофи – повного висихання найстарішого озера Києва», — додала Катерина.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути