chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві на Хрещатику з'явиться карусель і курсуватиме «потяг Миколая»

22 листопада 2012 о 10:10

У рамках Новорічно-різдвяного селища, яке вже 8 грудня відкриється у центрі столиці, на площі біля Пасажу з'явиться атракціон «Київська Карусель».

Крім того, від Майдану Незалежності до Бессарабської площі курсуватиме «Потяг Святого Миколая», повідомляє прес-служба КМДА.

Потяг їздитиме Хрещатиком, у робочі дні – на тротуарній частині вулиці, у вихідні та святкові – на проїжджій частині. Захід супроводжуватиметься розважальною програмою.

Також з 16 листопада до 13 січня на непарній стороні вул. Хрещатик працюватиме III Благодійний різдвяний ярмарок Української православної церкви «Від Миколая до Різдва». Зокрема, у центрі міста від вул. Городецького до вул. Прорізної буде розміщено 25 будиночків різдвяного ярмарку.

Новорічно-різдвяне селище працюватиме з 8 грудня до 19 січня (щоденно з 11.00 до 22.00).

Під час дії Новорічно-різдвяного селища буде організовано чергування машин швидкої медичної допомоги та аварійно-рятувальної служби. Крім того, міська влада обіцяє встановити у центрі достатню кількість туалетів.

Охорону громадського порядку під час дії заходу забезпечуватиме міліція.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути