chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з’являться нові вулиці з назвами місяців року

14 листопада 2012 о 13:38

У Голосіївському районі Києва з’явиться чотири нових вулиць: вул. Січнева, вул. Квітнева, вул. Липнева та вул. Серпнева.

Відповідний проект рішення підтримала комісія Київради з питань культури та туризму, повідомив голова зазначеної комісії Олександр Бригинець.

«Комісія одностайно підтримала це питання, хоча запропоновані назви вулиць, як на мене, є наївними. Адже в історії України існує багато достойних людей та подій, іменем яких можна було б назвати вулиці», — вважає О. Бригинець.

Депутат пояснив, що оскільки в даному випадку не йдеться про найменування великих вулиць, де його особиста позиція щодо назви була б принциповою, то комісія погодила той варіант, що був запропонований. Разом з тим, О. Бригинець не засуджує такий вибір ініціаторів назв вулиць, оскільки розуміє, що вони намагаються уникнути конфлікту з владою, яка далека від історії та культури.

«Очевидним є то й факт, що погодження Київрадою швидко проходять такі неконфліктні назви, натомість більшістю Київради дуже погано голосуються назви вулиці більш патріотичного змісту», — констатував О. Бригинець.

Депутат розповів, що зазначене питання вже погодила комісія з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА, тому проект рішення невдовзі буде внесений до порядку денного найближчої сесії Київради.

Вул. Січнева пролягає від вул. Метрологічної до території державного заповідного господарства «Феофанія». А вул. Квітнева, вул. Липнева та вул. Серпнева — від вул. Січневої до території державного заповідного господарства «Феофанія».

Розділи: Суспільство