chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові презентували перший український технотрилер

15 листопада 2012 о 12:25

Вчора, 14 листопада, у книгарні «Є» презентували перший український технотрилер. Молодий письменник Макс Кідрук розповів про свою нову книжку «Бот» львівським шанувальникам.

Автор чотирьох технічних книжок та дев’яти художніх книжок молодий письменник Максим Кідрук з вересня об’їздив з «Ботом» багато міст України. Він презентував технотрилер у Києві, Харкові, Обухові, Вінниці, Ніжині, Рівному, Житомирі, Тернополі, Рівному.

«Це фактично екватор мого українського промотуру. Після Львова я поїду в Івано-Франківськ, Одесу, Кіровоград, Луцьк, Острог і, можливо, в Дніпропетровськ», – розповів автор.

«Бот» – це перша українська книжка такого жанру. Технотрилер досліджує взаємодію людини з реально існуючими технологіями, а насамперед – фатальні помилки у цій взаємодії, що призводять до техногенних катастроф. Це не наукова фантастика, адже дія роману відбувається в реальному часі, усе науково обґрунтовується.

«Це історія про київського програміста Тимура Коршака, який є розробником ботів. Одного дня до нього приїжджає його старий замовник і пропонує роботу в лабораторії у пустелі Атакама на півночі Чилі. Тимур розуміє, що він працюватиме над чим завгодно, але не над ботами. Але зарплатню за два місяці роботи йому запропонували величезну. Тимур довго вагається. Врешті свариться з нареченою і вирушає в пустелю. А там починаються справжні пригоди», – розповів Максим Кідрук.

Над романом письменник працював понад рік. Події у «Боті» вигадані, але місця – реальні.

«Усе, що в технотрилері їздить, бігає, плаває, літає має реальні прототипи. Під час роботи над технотрилером я консультувався з хіміком, лікарем-фізіологом та психіатром. З книжки можна багато дізнатися про нові досягнення науки і техніки, але це не є нудна, незрозуміла історія. У «Боті» поєднуються сучасні технології та людська психологія. Також я пишу і про кохання», – поділився з читачами письменник.

Також у книзі є малюнки, карти, фото, над якими працював сам автор. Вони допомагають сформувати у свідомості цілісну картинку усього, що про йдеться у романі.

Джерело: Західна інформаційна корпорація

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути