chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові створять перший інтерактивний музей

17 листопада 2012 о 09:28

У Львові створять перший інтерактивний музейно-виставковий рестораторський комплекс. Про це повідомив заступник директора Львівського історичного музею Тарас Рудько.

Цей музей буде підрозділом Львівського історичного музею, метою якого є урізноманітнення форм і методів науково-освітньої, популяризаторської та просвітницької роботи з екскурсантами «Музею-Арсенал» за адресою вул. Підвальна, 5.

Інтерактивний музей – це новий підхід до пізнання історії через зручні ергономічні мультимедійні засоби, активні та інтерактивні методи, доступність та повноту викладу інформації. Головна ідея музею – не монолог екскурсовода і пасивний огляд експозицій, а залучення відвідувачів до взаємодії з експонатами.

Проектом передбачається поетапне пристосування підвальних приміщень міського Арсеналу, можлива відбудова вежі Поворозників (відповідно до окремо розробленої та належним чином погодженої проектної документації), впорядкування благоустрою території в контексті складеного загальноміського історичного середовища та існуючих проектів впорядкування прилеглих територій, зокрема площі Арсенальної (площі Трьох Синагог).

Проектом також передбачається встановлення відповідного виставкового (музейного) та інтерактивного (мультимедійного) обладнання, влаштування експозицій експонатів фондів з Львівського історичного музею та виготовлених на замовлення реплік автентичної історичної зброї, яка була в ужитку на історичній території України часів ІХ-ХХ ст. (мечі, шаблі, кинжали, щити, обладунки, списи, алебарди, булави, сокири, луки, арбалети, пістолети, рушниці, гармати тощо) розвиток інформаційних баз та презентацій тощо.

Вперше в Україні у стінах «Музею-Арсенал» буде представлена нова унікальна колекція української історичної та реплікаційної зброї. Також передбачається можливе відкриття майстерні із виготовлення реплікаційної, колекційної та сувенірної зброї.

Також, як зауважив Тарас Рудько, з метою урізноманітнення культурно-освітнього комплексу, інфраструктуру інтерактивного музею планується доповнити рестораторським закладом (кав’ярнею), де можна буде скуштувати смачні страви, випити кави і поласувати солодощами. Також він обслуговуватиме комплекс інших, організовуваних в стінах музею, заходів (конференцій, презентацій, зустрічей, виставок, ярмарок, аукціонів тощо).

Заступник директора Львівського історичного музею Тарас Рудько підкреслив, що у 2013 році відвідувачі вже зможуть відвідувати музей.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути