chrome firefox opera safari iexplorer

У наступному році ринок телевізійної реклами монополізують

26 листопада 2012 о 13:05

У наступному році на ринку телевізійної реклами може скластися монополія трьох найбільших медіагруп.

Як пише Коммерсант-Україна в статті Хід до сильних, ТВ-холдинг Медіа Група Україна (МГУ) відмовився від партнерства з 1+1 і веде переговори про приєднання до альянсу двох найбільших гравців — Інтер і StarLightMedia.

Як розповіло джерело видання, в МГУ (об'єднує медіаактиви СКМ — канали Україна, Футбол, Донбас) вирішили змінити стратегію продажу реклами, що призвело до звільнення керівника сейлз-хауса МГУ.

«Жодна з трьох груп поки не оголосила умови розміщення реклами в наступному році, оскільки вони все ще домовляються про розподіл прибутків всередині нового альянсу», — сказав гендиректор агентства Maxus-Sigma Денис Лазуренко.

За словами джерела, група вирішила змінити партнерів, оскільки в альянсі з 1+1 не виконала закладені на початку року плани прибутку.

«Протягом майже всього року, за винятком періоду чемпіонату Євро-2012, канали МГУ заповнювалися набагато гірше, ніж канали 1+1», — зазначив він. За даними видання, заповнюваність 1+1 у цьому році сягала майже 100%, в той час як МГУ — 60-70%.

За підрахунками рекламного холдингу Aegis Media, загальна частка ринку альянсу МГУ та 1+1 склала 24,6%, альянсу StarLightMedia та Інтера — 50,7%. Всього ринок телевізійної реклами в цьому році, за оцінками Всеукраїнської рекламної коаліції, складе 4 млрд грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зв'язку з парламентською кампанією ринок зовнішньої реклами в цьому році зріс на 30%, що стало рекордними темпами за останні п'ять років.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути