chrome firefox opera safari iexplorer

У прикарпатській резиденції Президента замість альтанки будують ресторан? ВІДЕО

27 листопада 2012 о 12:11

На території державної резиденції «Синьогора» замість реконструкції альтанки, на що з держбюджету було виділено 24 млн гривень, будується новий ресторан.

Про це свідчать слова будівельників, що працюють на об’єкті, і проектна документація, повідомляє телеканал «ТВі».

«Будується там щось на зразок ресторану. Десь з весни проектували, потім чомусь глухло, глухло ... і під осінь залили бетон. І місяць тому звели стіни дерев’яні з брусів 20 на 20, кленів, шестиметрові», — розповів один із працівників.

Згідно з проектом, на який посилається телеканал, будівля матиме два поверхи з відкритим дахом. Солому, якою покриють верхні стіни, везуть нібито з Польщі. Дерев’яний брус – чи то з Києва, чи то з Чернігова.

За інформацією каналу, робітники трудяться по 12 годин на день, щоб встигнути до кінця грудня, оскільки Президент Віктор Янукович нібито збирається відзначати свято у «Синьогорі». При цьому робітники заявляють, що їх взяли на роботу неофіційно і платять «чорну зарплату».

На території резиденції знімальна група каналу побачила кабанів і будки для полювання, але так і не знайшла альтанки. Про те, що її немає, журналістам кілька разів сказали робітники на будівництві.

За даними телеканалу, будівництво в резиденції здійснюють три компанії — «Троян», «Граніт» та «УНР ПІБ».

Як повідомляли «Коментарі», за даними «Вісника держзакупівель», Головне управління регіонального розвитку та будівництва Івано-Франківської ОДА замовило реконструкцію павільйону з альтанкою в президентській резиденції «Синьогора» у с.Гута Івано-Франківської області. Вартість угоди склала 23,99 млн грн. Підрядником будівництва стала компанія «УНР ПІБ».

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути