chrome firefox opera safari iexplorer

У Судаку і Феодосії створять морські музеї

09 листопада 2012 о 10:58

У Судаку і Феодосії з'являться морські музеї Криму, які будуть працювати як філії Чорноморського центру підводних досліджень.

Про це пише Крымское информационное агентство.

Голова Республіканського комітету АРК з охорони культурної спадщини Лариса Опанасюк повідомила агентству, що вже є домовленності про те, що в Судаку на базі Судакського історичного музею буде перший Морський музей Криму. «Зараз ми ведемо переговори і відчуваємо повну підтримку Феодосії, вірогідно, це буде на базі дачі Стамболі. Там буде друга філія, це буде другий музей. Вони будуть різнопланові», — зазначила Лариса Опанасюк.

Голова рескому додала, що КРУ «Чорноморський центр підводних досліджень» вже зареєстровано, призначений директор, штат із 30 осіб буде включати науковців та інженерів.

Нагадаємо, Верховна Рада Криму у вересні прийняла рішення про створення Чорноморського центру підводних досліджень. Він призначений для проведення підводних досліджень, здійснення наукової та технічної експертизи, паспортизації підводних об'єктів, організації підводного туризму тощо.