chrome firefox opera safari iexplorer

У центрі Черкас можна побачити ретро–авто

13 листопада 2012 о 15:13

Найулюбленішим місцем для черкаських дітлахів сьогодні є перша виставка ретро–автомобілів. Її відкрито просто неба в центрі міста.

Тут можна побачити автівки та мотоцикли, які курсували дорогами у минулому столітті. «Я такі авто тільки по телевізору бачив, тому мені дуже цікаво. Хочеться за кермом посидіти, але не можна», — говорить «УМ» п’ятикласник Роман Ткаченко, який заглянув на виставку разом з однокласниками по дорозі зі школи додому. Взагалі, серед відвідувачів виставки, на якій зібрані експонати з приватних колекцій жителів Черкас, переважають саме чоловіки. Їх більше тягне до техніки, ніж жінок.

Серед представлених автомобілів минулого можна побачити «Волги», «Побєди», всюдиходи «ГАЗ», є тут і рідкісний кабріолет, кажуть, що на такому любив їздити російський цар Микола II. А ще на ретро–виставці представлені старовинний «Мерседес», американське авто «Меркурій» і три– та двоколісні раритетні мотоцикли. За словами організатора виставки Володимира Понєдєльніка, усі ретро–авто — а їх загалом близько двадцяти — справні й приїхали на виставку своїм ходом.

Завершиться виставка автопробігом міськими вулицями, тож її експонати зможе побачити ще більша кількість жителів обласного центру. А на майбутнє її організатори планують створити клуб за інтересами, а виставки раритетної техніки зробити традиційними та щорічними. І обіцяють залучати до них власників ретро–авто не лише з Черкас, а й з усієї області.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути