chrome firefox opera safari iexplorer

Українців змусять купувати квитки та сідати в потяг з паспортами

12 листопада 2012 о 13:00

Як повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, відомство вносить відповідні зміни до проектів постанови Кабінету міністрів України «Про внесення змін до Порядку обслуговування громадян залізничним транспортом» і наказу Мінінфраструктури «Про затвердження Змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу і пошти залізничним транспортом України» щодо запровадження іменних і електронних проїзних документів.

Нагадаємо, раніше Мінінфраструктури пропонувало зобов'язати пасажирів пред'являти документи, які засвідчують особу, під час посадки на потяг, а не під час придбання квитків. З 1 січня 2013 року оформлення проїзних документів на пасажирський потяг у касах здійснюватиметься за поданням паспорта або іншого документа, що засвідчує особу (тимчасового посвідчення громадянина України, паспорта для виїзду за кордон, дипломатичного або службового паспорта, посвідчення особи моряка, проїзного документа дитини, свідоцтва про народження дитини, військового квитка, посвідчення водія, студентського квитка тощо). Таким чином, з нового року залізничний квиток міститиме прізвище і ім'я пасажира.

При оформленні проїзних документів через електронні канали самообслуговування, зокрема за допомогою мережі Інтернет, вноситься прізвище і ім'я особи, яка планує здійснювати поїздку, і зазначається особа, яка здійснює оформлення і оплату платіжною картою проїзного документа. У проїзних документах на проїзд у регіональних потягах і квитках на проїзд у потягах приміського сполучення прізвище і ім'я особи не зазначається.

Оновлені проекти постанови «Про внесення змін до Порядку обслуговування громадян залізничним транспортом» і наказу «Про затвердження Змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу і пошти залізничним транспортом України» розміщені на сайті Мінінфраструктури.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути