chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні стартувала кампанія ЗНО на 2013 рік

09 листопада 2012 о 12:09

Затверджено програми зовнішнього незалежного оцінювання з історії України та біології. Відповідний наказ підписано 6 листопада поточного року. Про це УНН повідомили у прес-службі міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

«Внесення змін до програм зовнішнього незалежного оцінювання з інших предметів, із яких у 2013 році будуть проведені тестування, не передбачено. Змістове наповнення тестів відповідатиме чинним програмам зовнішнього незалежного оцінювання з відповідних предметів», — повідомили у прес-службі.

В Українському центрі оцінювання якості освіти завершується підготовка характеристик тестів, у яких буде зазначено кількість завдань у кожному тесті, їхні форми та схеми оцінювання. Ці характеристики найближчим часом будуть розміщені на офіційному веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти (розділ «Підготовка до ЗНО»).

Довідка УНН: із 2004 р. за підтримки міжнародних і громадських організацій в Україні була сформована система зовнішнього незалежного оцінювання.

Комплекс організаційних процедур (передусім — тестування) спрямований на визначення рівня навчальних досягнень випускників середніх навчальних закладів при їхньому вступі до вищих навчальних закладів.
Мета зовнішнього незалежного оцінювання: забезпечення реалізації конституційних прав громадян на рівний доступ до якісної освіти, здійснення контролю за дотриманням Державного стандарту базової і повної середньої освіти й аналізу стану системи освіти, прогнозування її розвитку.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання зараховуються як результати державної підсумкової атестації і як результати вступних іспитів до вищих навчальних закладів. .

Забезпечення зовнішнього незалежного оцінювання здійснюється Українським центром оцінювання якості освіти у співпраці з місцевими органами управління освітою, обласними інститутами післядипломної педагогічної освіти, навчальними закладами. Координація роботи учасників процесу зовнішнього незалежного оцінювання здійснюється через Вінницький, Дніпропетровський, Донецький, Івано-Франківський, Київський, Львівський, Одеський, Сімферопольський і Харківський регіональні центри оцінювання якості освіти, за кожним із яких закріплено по 2-4 регіони України.

Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути