chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні зростуть ціни на воду в пляшках

09 листопада 2012 о 12:16

Бутильована вода в Україні подорожчає, йдеться в сюжеті ТСН. Кабінет міністрів доручив геологам порахувати всі свердловини і зобов'язав їх господарів встановити на них лічильники. До кінця цього року вимірювальні пристрої мають стояти на усіх свердловинах.

Господарі домашніх колодязів та свердловин у паніці — гроші на їх спорудження вже витратили, тепер додатково доведеться платити за встановлення лічильників. Власник колодязя Ігорь живе в місці, де підключитися до централізованого водопостачання не можливо, тому за власні кошти він спорудив невеличку свердловину.

Мешканці ставлять насосну станцію, недорога модель коштує близько півтори тисяч гривень, дві тисячі треба віддати за роботу, станцію, фільтрувальне обладнання, розведення труб.

Усього виходить близько 7-8 тисяч гривень, а тепер власникам свердловин доведеться ще й за лічильники платити. ТСН звернулася до експертів із запитанням, чому ті, хто має власні свердловини, повинні встановлювати лічильники.

Олександр Едельштейн, менеджер компанії, яка продає лічильники, пояснив, що промислові свердловини не можна порівнювати з приватними на дачі чи в селі, тому що там різний обсяг води, тож на власників невеличких свердловин нововведення не вплине.

А от бутильована вода все ж подорожчає, адже її добувають сааме з артезіанських джерел. Тож вартість лічильників та плата за воду вдарить по кишені покупців.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути