chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з'явився сайт обміну книжками

23 листопада 2012 о 10:07

В Україні з’явився сайт – місце зустрічі любителів книжок і читання, пише ЛітАкцент з посиланням на Курсор.

Сайт avabook.net (від available book – доступна книжка) надає інтернет-користувачам унікальну можливість: учасник, який хоче поділитися книжкою, залишає повідомлення на спеціальній віртуальній дошці – полиці, де вказує, що він пропонує користувачам. Будь-який учасник може «зняти книжку з полиці».

«Актуальний власник отримує повідомлення про те, що його книжка замовлена, разом із реквізитами замовника. Книжку може доставити кур’єр, або ж учасники обмінюються книгами особисто, якщо живуть в одному населеному пункті. Таким чином, стираються межі, оскільки передача книжок може відбуватися по всій країні», – повідомляють організатори.

Аvabook функціонує для читачів саме «живої» – паперової літератури. Для тих, хто має вдома багато книжок і хоче, щоб вони послужили комусь іще, а також для тих, хто не може знайти певне видання або, можливо, не може собі дозволити його купити. Для тих, кому певні книжки потрібні впродовж невеликого проміжку часу – школярів або студентів.

“Полиця” сайту – це всього-на-всього дошка оголошень, де зустрічаються люди, які хочуть поділитися літературою або ж позичити її. Прочитавши книжку, новий власник знову позначає її як вільну, й інший користувач може взяти цей примірник. Жанр чи автор не мають ніякого значення, головне – щоб книжка була паперова, а не електронна.

Послуги сайту Аvabook безплатні.

Головне завдання творців проекту – зробити так, щоб якомога більше людей читали книжки.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути