chrome firefox opera safari iexplorer

Відсьогодні найбільший столичний виробник хліба ПАТ «Київхліб» підвищив ціни

12 листопада 2012 о 12:31

Найбільший столичний виробник хліба ПАТ «Київхліб» з 12 листопада підвищив ціни на хліб «Український столичний подовий» і батон нарізний «Київський» на 17% і 9,7% відповідно.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу підприємства.

У результаті підвищення рекомендована роздрібна ціна на "Український столичний подовий"збільшилася на 68 копійок – до 4,68 гривні/шт.

На батон нарізний «Київський» вона підвищилася на 34 копійки – до 3,84 гривні/шт.

Раніше «Київхліб» звернувся до Київської міськдержадміністрації із пропозицією розглянути можливість підвищення цін на соціальні сорти хліба.

Однак у мерії поспішили запевнити, що підстав для подорожчання хліба немає.

«Ми не бачимо підстав для таких змін (ціни на хліб). Соціальні сорти хлібамають залишатися доступними для усіх киян», – заявив начальник Головного управління цінової політики КМДА Василь Яструбинський.

Пізніше на тому, що обґрунтованих підстав для подорожання соціальних сортів хліба немає, наголошували і в Мінагрополітики.

Про те, що соціальні сорти хліба у Києві не дорожчатимуть, заявляв ігендиректор ВАТ «Київхліб» Володимир Череда.

«Ми не планували і не плануємо піднімати ціни на соціальні сорти хліба», — запевняв він 1 листопада.

Також напередодні виборів прем’єр Микола Азаров запевняв, що ціни на соціальні сорти хліба можна не підвищувати до липня 2012 року.

А на початку листопада Азаров пов'язав чутки про підвищення цін на хліб в Києві з результатами опозиції на виборах у столиці.

«Київхліб» у січні-вересні 2012 року отримав чистий прибуток 12,35 мільйона гривень проти чистого збитку 8,59 мільйона гривень за аналогічний період 2011 року.

За цей період його валовий прибуток збільшився на 21,7% — до 321,74 мільйона гривень, операційний – на 43,8%, до 41,35 мільйона гривень.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути