chrome firefox opera safari iexplorer

Влада підтвердила зростання цін в Україні наступного року

07 листопада 2012 о 15:41

Національний банк України оприлюднив Ділові очікування підприємств України. В яких йдеться, що підприємства-респонденти очікують зростання цін у наступні 12  місяців як на покупні товари і послуги,  так і на продукцію власного виробництва, передає УНН.

«Водночас зростання виробничих витрат,  на думку опитаних підприємств , продовжиться меншими темпами. Серед основних факторів,  що обумовлюють зростання вихідних цін,  називають подорожчання енергоносіїв та сировини і матеріалів», — йдеться в звіті НБУ.

Як йдеться у документі, знизилися оцінки впливу податкового тиску,  цін на світових ринках та конкуренції з іноземними виробниками.

Також, опитані Національним банком респонденти покращили оцінки поточного фінансово-економічні оцінки стану своїх підприємств:  баланс між оцінками стану “добрий” та “поганий” становив 2,7%, порівняно з  0,8%  у ІI кварталі 2012 року.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, упродовж минулого тижня ціни на хліб на Вінничині підвищили всі його виробники. Залежно від виду, тепер за буханець треба платити більше 30-60 коп.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути