chrome firefox opera safari iexplorer

Янукович підписав «закон про біометричні паспорти»

29 листопада 2012 о 16:07

Президент України Віктор Янукович підписав закон «Про Єдиний державний демографічному реєстрі та документах, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Згідно з законом в Україні будуть діяти електронні пасторти.

Біометричний паспорт будуть оформляти з паспорта громадянина України, закордонного паспорта і дипломатичного паспорта.

В оновленому варіанті закону громадяни мають право відмовитися від біометричних паспортів через релігійне переконання.

Раніше Янукович зазначив, що мета закону це виконання вимог Європейського Союзу щодо лібералізації візового режиму. Проте питання ще потрібно доопрацювати.

«Над цим законом ми дуже багато працювали в різних форматах. Головна мета — це виконання своїх зобов’язань, які ми брали перед ЄС щодо лібералізації візового режиму. Ті вимоги, які сьогодні є для нашої держави, ми зобов’язані виконувати. Це наш обов’язок», — зазначив Президент.

Нагадаємо, раніше Президент Віктор Янукович виступив за зважений підхід до прийняттязаконопроекту про біометричні паспорти.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути