chrome firefox opera safari iexplorer

З 16 грудня у закладах харчування заборонено палити

23 листопада 2012 о 15:15

З 16 грудня куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів буде заборонено у приміщеннях закладів ресторанів, у барах, пабах, кафе, їдальнях, нічних клубах та дискотеках.

Про це сьогодні, 23 листопада, розповіла координатор Коаліції громадських організацій та ініціатив «За вільну від тютюнового диму Україну» Ганна Гопко, пише Zaxid.net.

Також заборонять палити у приміщеннях та на території навчальних закладів, у приміщеннях та на території закладів охорони здоров’я, у приміщеннях органів державної та місцевої влади, на стаціонарно обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів на в інших закладах.

Як зазначила Ганна Гопко, за соціологічними дослідженнями, 56% курців вважають, що їхнє право на паління є менш важливим, ніж право інших на здоров’я.

За невиконання закону передбачені штрафи від 1 тис. грн. до 10 тис. для підприємців. Курці ж сплачуватимуть від 51 до 175 грн штрафу.

Начальник організаційного відділу Головного управління у справах захисту прав споживачів у Львівській області Богдан Пастух зазначив, що виконання закону перевірятимуть під час планових та позапланових перевірок. Він пообіцяв, що всі письмові звернення громадян будуть розглянуті. За його словами, власники різноманітних закладів можуть поставити на вулиці столик, де відвідувачі зможуть курити.

Старший з особливих доручень ГУ МВС України у Львівській області Віктор Шкрібляк сказав, що у випадку порушення закону необхідно телефонувати до міліції.

Представник коаліції «За вільний від тютюнового диму Львів» Петро Рой розповів, що активісти розноситимуть інформаційні матеріали у бари, ресторани, дискотеки, аби власники цих закладів були поінформовані про зміни законодавства. Також, за його словами, волонтери перевірятимуть різноманітні заклади Львова на дотримання заборони паління після 16 грудня.

Як інформував ZAXID.NET, за рівнем поширення куріння Україна посідає сьоме місце з кінця серед 132 країн світу.

Нагадаємо, тепер 50% передньої частини пачки цигарок займає напис «Куріння вбиває», а зі зворотного боку 50% пачки — графічне зображення разом з попереджувальним надписом.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути