chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра Верховна Рада може дозволити закривати сайти без суду

05 листопада 2012 о 15:27

У вівторок більшість знову спробує «протягти» у Верховній раді закон (проект 6523), який дозволить закривати сайти впродовж семи днів — без суду.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила нардеп Леся Оробець,пише Українська правда.

«Цього разу під шумок рейдерських атак у спірних окружних дільницях і без рішення профільного комітету, який навіть не розглядав порівняльну таблицю проекту до другого читання (див. статус проходження проекту на сайті Ради)», — написала вона.

За її словами, це суперечить законодавству, але "не бажанню влади встановити тотальний контроль над інфопростором і вкотре нажитися на українцях, виставляючи їх у ролі «піратів».

«Схоже, поразка ПР у київських округах, де проживає майже 60% усіх українських користувачів Інтернет, провокує її до вжиття „відповідних“ заходів перед виборами столичного мера і президента країни», — вважає Оробець.

Станом на 12:40 даного законопроекту у розкладі пленарних засідань на сайті ВР немає.

Як відомо, раніше розгляд законопроекту «регіонала» Максима Луцького, який дозволить закривати будь-який інтернет-ресурс або файлообмінник без рішення суду, відклали.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути