chrome firefox opera safari iexplorer

Більшість українців змушені економити, щоб купити зимові речі

03 грудня 2012 о 13:35

Щоб придбати верхній одяг, теплі речі або зимове взуття три чверті українців чекають початку сезону знижок.

Про це свідчать результати інтерактивного опитування, проведеного виданням «Коментарі» спільно з компанією IVOX Ukraine.

За даними видання, 76% людей, які взяли участь в опитуванні, планують купівлю теплих речей на період сезонних знижок — з середини грудня до середини січня, а зробити в цей час хоча б одну покупку планують 97% респондентів.

"Розуміючи, що основна причина влаштовування розпродажів — це бажання продавців позбутися залишків товарів, які без знижок вже не будуть продаватися (так вважають 49% респондентів), значна кількість українців згодна відкласти покупку на кілька тижнів або навіть місяців, щоб придбати бажане зі значною знижкою ", — пояснює аналітик IVOX Ukraine Ольга Невінчанна.

За результатами дослідження, більше половини опитаних (51,4%) готові відстрочити купівлі техніки та електроніки для дому, 47,6% — мобільників, смартфонів і планшетів, 46,3% — несезонного взуття, 42,6% — комп'ютерів або ноутбуків, 38,6% — меблів та ін

Не намагаються економити українці тільки на дітях. Купівлю одягу або взуття для дітей відкладають в очікуванні сезонних розпродажів лише 14,5% респондентів.

В інтерактивному опитуванні взяли участь 1026 респондентів з різних регіонів України віком від 16 до 59 років, у тому числі 51% чоловіків і 49% жінок.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути