chrome firefox opera safari iexplorer

«Будівля іподрому» скоро впаде? (Фото)

11 грудня 2012 о 13:51

Будівля-пам’ятка старого іподрому, що знаходиться в центрі столиці на Печерську (на вул. Суворова, 9) може впасти в будь-який момент.

Про це голову комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця повідомили мешканці сусідніх будинків, яким не байдужа доля історичної будівлі, повідомляє його прес-служба.

«Більше року «Будівля іподрому» стоїть пустою та поступово руйнується. На вході постійно чергує охорона, яка уникає будь-якого спілкування. На думку місцевих жителів, як це часто буває в Києві, історичну будівлю навмисно руйнують, про що свідчать залишені відкритими вікна на даху будинку, провалля у фундаменті, забиті зливні стоки, загальне занедбання будівлі», — зазначив О. Бригинець.

 bryhynets.com


 bryhynets.com


 bryhynets.com

За словами місцевих жителів, раніше приміщенням будівлі користувалась Президія Національної акад емії аграрних наук, яка утримувала будівлю. Згодом Академію виселили, а будинок залишився пустувати.

Бригинець звернувся до О. Попова з вимогою надати доручення відповідним службам в судовому порядку повернути історичний об’єкт до муніципальної власності міста та до Прокуратури м. Києва з вимогою притягнути до відповідальності власників будівлі іподрому за навмисне руйнування об’єкту культурної спадщини.

«Будівля іподрому» перебуває в переліку реєстру пам’яток, які не підлягають приватизації згідно з Законом України «Про перелік пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації». Головна будівля іподрому була побудований в стилі ренесанс в 1915—1916 роках архітектором В. Риковим, скульптурне оформлення Ф. Балавенського. Споруда дуже схоже на палац.

Криті трибуни в два поверхи, що вміщали більше чотирьох тисяч чоловік, витягувалися на 125 метрів. У приміщенні були ресторан і буфет. Печерський іподромом вважався одним з кращих місць розваг в Києві.

Іподром діяв до 1964 року. А в1969 року на південній околиці Києва був побудований новий іподром. Територія скакового поля старого іподрому зараз забудована житловими будинками.

Розділи: Суспільство