chrome firefox opera safari iexplorer

«Будяк року-2012» вручили за біометричні паспорти

10 грудня 2012 о 16:00

Українська Гельсінська спілка оголосила ім´я переможця антипремії «Будяк року — 2012» в Міжнародний день захисту прав людини.

Як повідомила на прес-конференції 10 грудня голова Центру інформації про права людини, член журі Антипремії Тетяна Печончик, володарем «Золотого будяка — 2012» став народний депутат від Партії регіонів Василь Грицак, пише «УкрІнформ».

«Золотий «Будяк» дістанеться людині, яка в історії премії отримає його вже вдруге. Це — народний депутат України Василь Грицак від Партії регіонів.

Грицаку вручається Золотий «Будяк» в номінації «За найбільш грубе порушення права на приватність» і «За найнебезпечнішу законодавчу ініціативу в галузі прав людини». 

Ця ініціатива стала вже законом. Мається на увазі скандальний законопроект «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», — зазначив Печончик.

«Це великий наступ на право на приватність та на особисте життя, оскільки будь-який чиновник може отримати доступ до інформації персональних даних кожного громадянина України. Немає гарантії, до кого ще може потрапити ця база. Крім того, цей закон фактично відкриває двері для приватної структури, щоб виготовляти паспорти та мати в руках усі ці дані», — зазначила Печончик.

Як повідомляли «Коментарі», на антипремію в 2012 році було двічі номіновано Президента України Віктора Януковича, міністр освіти Дмитра Табачника, Миколу Азарова і Кабмін за порушення екологічних прав і Центральна виборча комісія — за численні і грубі порушення виборчих прав громадян.

Крім того, в номінацію потрапили НБУ, голова СБУ, голова МВС, генпрокурор і омбудсмен.

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути