chrome firefox opera safari iexplorer

До 21-ї річниці референдуму за незалежність оприлюднять «Українську хартію вільної людини»

06 грудня 2012 о 15:41

До 21-ї річниці референдуму за незалежність України відомі інтелектуали з Ініціативної групи «Першого грудня» оприлюднять «Українську хартію вільної людини».

«Ми бачили багато потрясінь: могутність і занепад тоталітарних ідеологій та створених ними імперій, політичні засліплення і прозріння, масові захоплення і розчарування, — розповідають учасники групи „Першого грудня“. — Їх досвід і знання дозволяють зробити висновок, що ми здатні перемогти нинішні загрози і небезпеки».

Тому вони пропонують 10 орієнтирів — напрямів праці, де треба кожному докладати власних зусиль і діяти особисто задля «вільних людей у вільній країні».

«Ми закликаємо кожного до найскладнішої у нашому житті роботи: не чекати „золотого віку“, не падати духом, не ховатися. Наша Хартія — це вибір „бути“. Особистий і колективний», — йдеться у документі.

У презентації та обговоренні «Української хартії вільної людини» на Національному круглому столі візьмуть участь відомі політологи, соціологи, журналісти, письменники та громадські діячі. Модеруватиме зустріч телеведучий Юрій Макаров.

Представлення «Української хартії вільної людини» на Національному круглому столі буде траслюватися у прямому ефірі на сайті Gazeta.ua у суботу, 8 грудня, з 11:00 до 15:30. Трансляцію забезпечує BeTv.

Ініціативна група «Першого грудня» створена в 20-у річницю референдуму. До складу групи входять чільні представники національної інтелігенції: В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський.

Група вбачає своєю місією встановлення в країні правил гри, які базуватимуться на загальнолюдських цінностях і які сьогодні є затребуваними українським суспільством.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути