chrome firefox opera safari iexplorer

Кияни оберуть гімн столиці на референдумі

17 грудня 2012 о 10:14

Для визначення Гімну міста Києва необхідно провести референдум. Відповідну ініціативу Олександра Бригинця — провести у 2013 році референдуму щодо обрання гімну Києва, підтримав Департамент культури і комісія Київради з питань культури та туризму.

Про це «Рідній країні» повідомила прес-служба голови зазначеної комісії Олександра Бригинця.

«Питання визначення Гімну Києва вже понад два роки висить у повітрі, тому треба якомога швидше провести референдум та визначитись з головною піснею столиці. Іншого виходу, крім проведення референдуму, я не бачу», — зазначив О. Бригинець.

Депутат розповів, що в березні 2010 року був проведений конкурс, в якому не було знайдено переможця щодо визначення пісні-символа столиці між піснями «Як тебе не любити, Києве мій» І. Шамо на вірш Д.Луценка та «Київського вальсу» П.Майбороди на вірш А.Малишка.

Тому О. Бригинець висловив пропозицію визначитися з піснею-символом столиці під час проведення виборів до органів місцевого самоврядування за допомогою референдуму.

«На референдум будуть винесені дві зазначені пісні про Київ. Сподіваюся, що пісня-переможець буде затверджена Київрадою як офіційний гімн столиці України», — заявив О. Бригинець.