chrome firefox opera safari iexplorer

Нацрада задовольнила лише одну з 23 заявок від Національного радіо

27 грудня 2012 о 13:48

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України з 23 заявок, поданих Національною радіокомпанією України для Першого каналу Українського радіо, задовольнила лише одну.

Відповідне рішення було ухвалено 26 грудня на засіданні Нацради, повідомляє прес-служба Українського радіо.

«В підсумку засідання з 23 заявок НРКУ Нацрада проголосувала лише за одну в райцентрі Березань Київської області, де не було жодного конкурента. Заявки НРКУ у Вінниці, Житомирі, Івано-Франківську, Тернополі, Черкасах, Чернівцях, Чернігові та інших містах відійшли до медіа-холдингів та їхніх одноликих «шансонів», — йдеться в повідомленні.

Водночас прес-служба інформує, що проводова мережа, на якій працює НРКУ, невпинно скорочується, а УКХ-передавачі, якими досі користується Українське радіо, практично відсутні в наявних на ринках приймачах, насамперед автомобільних. Тому. на їхню думку, цілком природнім було б створення FM-мереж державного радіо.

«Ми виробляємо надзвичайно потрібну суспільству продукцію, яку в такому повному обсязі не запропонувала жодна інша ТРК. Це офіційна інформація про діяльність органів влади, програми про вирішення соціальних проблем, розвиток економіки та демократії, широкий спектр культурологічних, літературних, пізнавальних, освітніх та дитячих програм», — наголосив перший заступник генерального директора НРКУ Анатолій Табаченко.

Як повідомляє Телекритика, для порівняння, радіо «Шансон» отримало десять частот. В той же час, в ході голосування Голова Нацради Віктор Манжосов закликав колег голосувати за «Шансон», оскільки «це вже не той «Шансон», що був раніше, а радіо гарного якісного міського романсу».

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути