chrome firefox opera safari iexplorer

Новорічні Карпати – без снігу

27 грудня 2012 о 15:39

Схоже, синоптики мали рацію – Новий рік знову доведеться зустрічати без снігу. Не буде його навіть у Карпатах.

Тож навіть якщо ви запланували зустрічати Новий рік у горах, навряд чи вдасться покататись на лижах чи снігоходах. Навіть коли вся країна тонула у снігових заметах, у горах снігу було мало. А тепер і той розтанув...

«У нас снігу зовсім немає, – каже селищний голова Славського Михайло Кінаш. – Штучне осніження є на горі Погар, але гармати можуть працювати лише при мінусовій температурі. Частково трасу там “настріляли”, і той сніг тримається. Тепер треба чекати, щоб похолоднішало і можна було знову запустити гармати. Сподіваємося, що принаймні на Погарі можна буде кататись. Але навіть якщо буде тепло, туристи все одно матимуть чим зайнятись у Славському. Є кінні екскурсії, квадроцикли, форелева риболовля. Поряд скелі Дов­буша, Тустань, Хащованське озеро – є що подивитись”.

Немає снігу і на Буковелі. “Зараз у нас взагалі дощ падає. Сніг залишився хіба маленькими плямками, тож кататись неможливо, – каже event-менеджер Bukovel Ski School Ольга Польова. – Сподіваємося, що до Нового року буде штучний сніг. Для цього треба, щоб хоча б вночі була мінусова температура і можна було запустити гармати. В ідеалі для гармат треба хоча б три градуси морозу, але можна запускати вже при півтора”.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути