chrome firefox opera safari iexplorer

Пасажири потягів Hyundai готують масовий позов до суду

27 грудня 2012 о 11:32

Пасажири швидкісних електропотягів Hyundai «Інтерсіті+», які стали заручниками поломок чи неполадок корейських потягів, готують масовий судовий позов проти залізничників.

Про це повідомив юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк, інформує Укрінформ з посиланням на Deutsche Welle.

«Люди ж не просто так подорожують. Через те, що Hyundai кілька годин простояв у полі, одні запізнилися на літак, інші — на операцію, на важливу зустріч. Постраждалі пасажири об'єдналися і вже підготували судовий позов до залізничників з вимогами моральної та матеріальної компенсації», — запевнив юрист.

Водночас президент українського відділення Transparency International Олексій Хмара заявив, що «Справа Hyundai» може стати предметом антикорупційного розслідування.

«Як мінімум це службова недбалість. Поки ми не можемо сказати, що хтось заробив саме на купівлі цих потягів. Але ми можемо сказати, що заробили опосередковано — на інфраструктурі, будівництві, ремонті», — наголосив він.

Як повідомлялось, Україна закупила 10 складів Hyundai за $307 млн коштом кредиту під держгарантії.

Разом з тим робота потягів, які не витримують низьких температур і постійно ламаються, викликала чимало нарікань серед пасажирів.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути