chrome firefox opera safari iexplorer

«Регіонал» назвав дисидентів «дебілами, хворими, безмозглими» людьми

11 грудня 2012 о 09:38

Народний депутат від Партії регіонів Василь Грицак образився на членів Гельсінської спілки з прав людини, які визнали його одним із лауреатів щорічної премії «Будяк року».

Цю премію правозахисники вручають людям, що протягом року найбільше спричинилися до порушення прав людини в Україні.

«Мені зателефонували й сказали, що хочуть вручити цю премію. Я сказав, що погоджуюсь тільки за однієї умови – якщо цю премію мені буде вручено в психіатричній лікарні, бо ви всі пацієнти цієї лікарні», – заявив Грицак у коментарі ТВі.

Василь Грицак отримав «Будяка» уже вдруге – цього разу за закон про єдиний державний демографічний реєстр, здобувши перемогу в номінації «За грубе порушення права на особисте життя“.

„Для мене це велике щастя, що група дебілів, хворих людей про мене згадали, — обхамив вибір експертів Грицак. — Безмозглі люди, які не мають жодної клепки, мене пам'ятають – це велика подія в житті“.

Нагадаємо, що лауреатами антипремії „Будяк року — 2012“, окрім Грицака, стали президент Віктор Янукович, екс-спікер Володимир Литвин, нардеп Віталій Журавський (автор законопроекту про наклеп), а також СБУ, МВС, та ЦВК.

Ніхто з лауреатів на церемонію вручення відзнак не з’явився. Втім, як запевнили організатори, дипломи та »будяки" будуть надіслані їм поштою.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути