chrome firefox opera safari iexplorer

Рух на Хрещатику перекриють на 10 днів

14 грудня 2012 о 11:25

В період новорічно-різдвяних свят — з 30 грудня 2012 року до 8 січня 2013-го — вулиця Хрещатик на ділянці від Інститутської до Богдана Хмельницького, а в разі необхідності — і до Бессарабської площі — буде закрита для всіх видів транспорту.

Згідно з розпорядженням Київської міськадміністрації, водіям доведеться об'їжджати також вулиці Софійську (від Володимирської до майдану Незалежності) та Малу Житомирську (від майдану Незалежності до пров. Володимирського), де з 18:00 31 грудня до 6:30 1 січня буде заборонене рух всього транспорту, крім громадського.

У разі потреби на Хрещатику можуть заборонити рух і на час урочистого відкриття новорічної ялинки — 19 грудня з 16:00 аж до закінчення святкових заходів (від Інститутської до Богдана Хмельницького). Також на Хрещатику можуть перекрити рух 22 грудня (з 14:00) — від вул. Інститутської до Бессарабської площі — у зв'язку з парадом Дідів Морозів.

Водії не зможуть припаркувати автотранспорт у центрі міста з 31 грудня з 16:00 та 7 січня 11:00 на таких вулицях: Софійська (від вул. Володимирської до майдану Незалежності); Мала Житомирська (від майдану Незалежності до пров. Володимирського); Еспланадна; Рогнідинська (від вул. Шота Руставелі до Еспланадної); Шота Руставелі (від вул. Рогнідинської до Басейної).

У новорічну ніч з 20:00 буде посилена охорона громадського порядку і безпеки дорожнього руху на всіх маршрутах пасажирського транспорту. Роботу метрополітену буде продовжено на 3 години 30 хвилин, наземний громадський транспорт їздитиме до 4:30, а на окремих маршрутах, які курсують від станцій підземки, їздити можна буде і після 4:30.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути