chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні святкують День Збройних Сил України

06 грудня 2012 о 08:53

Загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців приурочене до дати прийняття Закону незалежної України від 6-го грудня 1991-го року «Про Збройні Сили України».

Саме свято — День Збройних Сил України було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня № 3528-XII.

За даними проекту DilovaMova.com, до складу української армії входять всі роди військ, які представлені Повітряними і Військово-морськими силами України, а також Сухопутними військами. У структуру Сухопутних військ входить армійська авіація і аеромобільні війська, механізовані і танкові війська, ракетні війська і артилерія, високомобільні десантні війська і Війська протиповітряної оборони. У структуру Повітряних сил включені винищувальна і штурмова авіація, розвідувальна, транспортна і бомбардувальна авіація, зенітно-ракетні та радіотехнічні війська.

З нагоди Дня Збройних Сил України 6 грудня 2012 року о 20.00 у столиці України – місті-герої Києві, містах-героях Одесі, Севастополі, Керчі, а також у містах Вінниці, Львові, Житомирі, Рівному та Дніпропетровську відбудуться святкові феєрверки двадцятьма залпами.

У Києві відбудуться такі урочисті заходи:
– з 08.30 до 08.50 – церемонія покладання квітів до могили Невідомого солдата та пам’ятника тричі Герою Радянського Союзу Маршалу авіації Кожедубу І.М. у Парку Слави за участю Міністра оборони України Дмитра Саламатіна, начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Володимира Замани та членів колегії Міністерства оборони України;

– з 09.00 до 10.00 – Божественна літургія з нагоди 21-ї річниці Збройних Сил України у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (вул. Лаврська (колишня Січневого повстання), 25) з врученням Міністру оборони України Ікони Святого Рівноапостольного Князя Володимира – покровителя Збройних Сил України;

– з 12.00 до 14.00 – урочисті збори, церемонія вручення державних нагород України та святковий концерт у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України за участю керівництва держави, Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, почесних гостей.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути