chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день обіймів

04 грудня 2012 о 11:05

Сьогодні, 4 грудня, у світі відзначають Міжнародний день обіймів.

Згідно традицією свята, дружньо обійняти можна навіть незнайомих людей.

Свято з'явилося у 70-тих роках минулого століття у студентському середовищі західноєвропейської молоді, але точні обставини його появи невідомі.

Саме в цей день хлопці та дівчата обіймали один одного без будь-якої інтимної підоснови.

За своєрідним «повір'ям», під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом.

Втім, існують і «наукові» обґрунтування корисності обіймів: доброзичливі дотики підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують у крові рівень гемоглобіну, а також гормону — окситоцину, який викликає доброзичливе ставлення до інших людей.

В оригіналі це цілих два свята: Національний день обіймів (англ. National Hugging Day) святкується 21 січня, а 4 грудня відзначається Міжнародний день обіймів (англ. International Hug Day).

Зазначимо, що не всі готові роздавати безкоштовні обійми. Так, жителька США зробила з цього бізнес: вона заробляє на життя, продаючи власні обійми.

Фірма американки називається The Snuggery, що в буквальному перекладі з англійської означає «місце, де затишно лежати».

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути