chrome firefox opera safari iexplorer

Соцвиплати для 12 категорій у 2013 уже не будуть захищені статтями бюджету

06 грудня 2012 о 11:35

За проектом Держбюджету на 2013 рік соціальні виплати, які раніше були захищеними статтями бюджету, будуть виплачуватись тільки за наявності коштів у бюджеті.

Про це в ефірі 5 каналу заявив представник Об’єднаної опозиції «Батьківщина», народний депутат Андрій Сенченко.

«Якщо раніше це були захищені статті бюджету, і не залежно від того, більше чи менше грошей надійшло, ці статті фінансувалися завжди. Зараз у бюджеті прихований дефіцит, тобто вони намалювали абсолютно нереальний бюджет. І є начебто на 10 мільярдів збільшення за соціальними статтями, але при цьому вони прийняли рішення – і це записано в пункті 4 прикінцевих положень бюджету на 2013 рік, де чітко визначені 12 категорій, за якими будуть фінансуватися соціальні виплати лише за наявності коштів у бюджеті. Це означає, що вони запланували нереальні доходи і потім скажуть, що гроші не надійшли, і, відповідно, виплати не будуть вестися», – сказав депутат.

З його слів, йдеться, зокрема, про такі категорії – чорнобильці, діти війни, військовослужбовці, медпрацівники в сільській зоні, ветерани війни, ветерани праці, працівники гірничих підприємств, шахтарі.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути