chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відбудуться «Коралівські вечорниці на Андрія»

11 грудня 2012 о 12:16

12 грудня в Палаці мистецтв відбудуться «Коралівські вечорниці на Андрія», — інтерактивне дійство за участі гурту автентичної музики «Коралі».

Як повідомляють організатори, гості вечора — гурт «Йорий Кльоц», «Марвінок», Грузинське товариство Львова. У програмі заходу – Андріївські ворожіння, обряд «Кусання калити», традиційні народні пісні, танці та забави.

«Коралівські вечорниці завжди відбувають весело з дуже позитивними відгуками. Тож зараз ми хочемо запросити всіх львів’ян і гостей Львова на «Коралівські вечорниці на Андрія», де будемо згадувати українські традиції відзначення цього свята та гарно бавитися», – коментує організатор забав Галина Похилевич.

«Вечорниць раніше проводилося досить багато. Були святкові вечорниці, що проводилися з нагоди якогось свята. Вечорниці на будень проводилися весь час, адже вечорниці були не лише для відпочинку, але й для праці, де дівчата й хлопці здобували якихось вмінь, які їм були необхідні – прясти, шити, вишивати, в’язати. Тому і ми запланували Андріївські вечорниці – гадання, кусання калити, забави», – говорить учасниця гурту «Коралі» Лариса Лукашенко.

Захід розпочнеться о 18:00. Вхід безкоштовний.

Гурт автентичної музики «Коралі» був заснований у 2001 році у Львові. Мета створення – відродити та продовжити народну музичну традицію, оживити старовинні мелодії, більшість яких записані самими учасницями гурту у багатьох фольклорно-етнографічних експедиціях.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Некатегоризовано

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути