chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відкриється виставка «Епоха Возницького»

08 грудня 2012 о 09:18

20 грудня у приміщенні Львівської національної галереї мистецтв відбудеться відкриття виставки під назвою «Епоха Возницького».

Про це повідомили УНІАН в управлінні культури Львівської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, на виставці, яка присвячена 50-річчю діяльності Героя України Бориса Возницького на посаді директора Львівської галереї мистецтв, будуть представлені твори живопису, графіки, скульптури, декоративно-ужиткового мистецтва, які були привезені з експедицій, організованих Борисом Возницьким.

“Прийнявши керівництво установою, яка налічувала близько 10 тис. експонатів та одне приміщення на вул. Стефаника, 3 у Львові, він більш ніж у шість разів наповнив фонди галереї, відкривши при цьому 15 нових відділів, з-понад двадцятьма об’єктами. Б.Возницький у 60-70-х роках ініціював сотні експедицій Західним регіоном України, завдяки яким було врятовано понад 12 тисяч предметів (ікони, скульптури, стародруки). Йому належить ідея створення нових філій галереї, котрі поставали у занедбаних або відбудованих та реставрованих пам’ятках архітектури. Завдяки неймовірній наполегливості Б.Возницький вивів Львівську галерею мистецтв у ранг потужного музейного комплексу, у колекції якого налічуються понад 60 тисяч творів”, — зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, 23 травня цього року, під час дорожньо-транспортної пригоди трагічно загинув Герой України, директор Львівської галереї мистецтв Б. Возницький. 86-річний Б.Возницький, перебуваючи за кермом автомобіля, в’їхав у маршрутку і загинув.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути