chrome firefox opera safari iexplorer

У новорічні свята київські театри будуть заманювати дітей «Попелюшкою» і «Островом скарбів»

28 грудня 2012 о 11:21

Столичні театри напередодні новорічних свят відкоригували репертуар з розрахунком на юних глядачів, підготувавши безліч постановок для дітей.

Як з'ясувало DT.UA безпосередньо в театрах, ТЮГ на Липках в новорічні дні запропонує глядачам спецмарафон зі свого хіта «12 місяців» (по два рази на день). Прем'єра режисера Максима Михайличенка відбулася ще в 2009 році, але весь цей час постановка користується попитом. Ще один хіт дитячого театру — «Чарівна Пеппі»: спектакль поставив художній керівник Віктор Гирич за мотивами книги Астрід Лінгрен.

Київський Молодий театр підготував до свят спеціальну ззовні афішу — з репертуарним десертом для юних: «Сім бажань Зербіно», «Русалонька», «Примхливе кохання Дроздоборода».

На двох київських сценах розгорнеться «боротьба за глядача» — за наявності двох «Попелюшок». Прем'єрну «Попелюшку» в Театрі драми і комедії на Лівому березі Дніпра нещодавно поставив Володимир Цивінський, запросивши на головну роль актрис — Олену Бушевську і Катерину Кисельову.

А «Попелюшка» в Національному театрі імені Івана Франка вже знайшла своїх шанувальників. Головну героїню тут зіграють одразу чотири актриси: Вікторія Васалатій, Анжеліка Савченко, Олена Фесуненко, Ксенія Баша.

В цей же час «лівобережці» запрошують і на «Тома Сойєра» в постановці Тамари Трунової, і на «Мого милого Августина» (режисер Віталій Новіков).

Не варто пропускати в Київському театрі оперети прем'єру дитячого музичного спектаклю «Острів скарбів». Музику до нього написав Володимир Бистряков, а над лібрето працювали такі майстри як Давид Черкаський і Аркадій Гарцман. Режисер вистави — Юлія Маслак.

І, нарешті, Київський цирк в особі його художнього керівника Людмили Шевченко запрошує в новорічні дні на виставу «Дід Мороз в Диканьці». Вона триватиме до 13 січня. На манежі обіцяють всіх знаменитих гоголівських героїв, а також шотландських поні, африканських поні і уссурійських тигрів.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути