chrome firefox opera safari iexplorer

У перший день зими в Будинку актора покажуть різдвяну казку за твором Гоголя

01 грудня 2012 о 10:23

1 грудня о 19.00 в Будинку актора відбудеться прем'єра улюбленої дитячої казки «Ніч перед Різдвом» за твором М. Гоголя.

Про це «Рідній країні» повідомили у прес-службі театру.

Діти і дорослі зможуть побачити добре відому історію кохання Вакули та Оксани у новому переказі театру «Маскам Рад». На глядачів чекають веселі колядки, щедрівки, танці та святкова передріздвяна атмосфера.

«Думаю, вистава «Ніч перед Різдвом» — це сімейне свято, адже на неї можна прийти всією родиною, — зазначає художній керівник театру «Маскам Рад» Інна Гончарова. — Ця чарівна казка сподобається і дорослим, і дітям. Самобутній неповторний гоголівський текст, збережений у виставі та яскраві колоритні персонажі відкриють для кожного глядача вікно до одного з найкращих зразків світової літератур».

Цікаво, що у театрі грають не професійні актори, а пересічні кияни різного віку і професій, котрі вирішили випробувати свої сили на великій сцені. Основна мета акторів цього культурного проекту – довести всім українцям, що, незважаючи на низькі економічні показники, безлад у політиці, низький рівень життя та погану погоду, в цій країні ще залишилась можливість весело та плідно проводити свій вільний час.

То ж програмісти, фотографи, медійники, економісти, студенти, піарщики, школярі, підприємці зберуться на одній сцені і покажуть справжнє українське свято! Приєднуйтесь!

ДОВІДКА

Відкритий неакадемічних Театр (ВНТ) «Маскам Рад» було створено в листопаді 2010 року силами кількох ентузіастів. Проект не є комерційним. Зараз він фінансується за рахунок організаторів та учасників проекту.

Прем'єри: одноактний спектакль «Шабаш на двох» (2 липня 2011 року, театральний майданчик фестивалю «Трипільське коло. Повітря»), спектакль «Безіменна зірка» М.Себастьяна (16 лютого 2012 року), п'єса «Маскам Рад» (12 червня 2012 року).

Адреса театральної Студії: Софіївська Борщагівка, вул.Лесі Українки, 11, к.177, Тел. +38050-469-73-69

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути