chrome firefox opera safari iexplorer

У столичному метро звучатиме неофіційний гімн Києва

18 грудня 2012 о 16:02

Київський метрополітен набув офіційного права безоплатно транслювати пісню «Як тебе не любити, Києве мій», написану композитором Ігорем Шамо на слова поета Дмитра Луценка.

Підприємство уклало відповідну ліцензійну угоду із ТОВ «Українська музична видавнича група», повідомляє сайт Київського метрополітену.

«З метою популяризації української музичної спадщини нащадки авторів твору уповноважили ТОВ „Українська музична видавнича група“ укласти безоплатну ліцензійну угоду з КП „Київський метрополітен“ про надання дозволу на використання музичного твору „Як тебе не любити, Києве мій“ („Києве мій“) з правом публічного виконання за допомогою технічних засобів в інфраструктурі метрополітену як твору в цілому, так і будь-якої його складової частини», — зазначається у повідомленні.

Пісня «Як тебе не любити, Києве мій!» написана композитором Ігорем Шамо на слова поета Дмитра Луценка у 1962 році. Цей твір називають неофіційним гімном Києва. Фрагмент мелодії цієї пісні грають куранти на столичному майдані Незалежності.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини культури

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути