chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці з'явився перший енергоефективний дитячий садок

11 грудня 2012 о 15:40

У Києві після реконструкції в Оболонському районі відкрили перший енергоефективний дошкільний навчальний заклад 573, передає кореспондент УНН.

Участь у відкритті взяли голова КМДА Олександр Попов, директор місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові Джед Бартон, директор ТОВ «ДТЕК» Максим Тімченко.

В рамках проекту щодо міського теплозабезпечення в будівлі школи було здійснено утеплення даху та зовнішніх стін, замінено вікна та двері, модернізовано внутрішню систему опалення, проведено реконструкцію системи освітлення, впроваджено дистанційну систему автоматичного збору даних щодо енергоспоживання та встановлено сонячні колектори.

Як зазначив Д.Бартон, цей дитячий садок є «добрим прикладом того, як заходи з підвищення енергоефективності надають дітям та їхнім вихователям необхідний комфорт за нижчих витрат».

В свою чергу голова КМДА Олександр Попов наголосив, що Київ має великий потенціал в питанні енергозбереження. «Це садочок в якому використані всі можливі елементи енергозбереження комплексно. ...В наших планах більш широкомасштабно та ефективно впроваджувати різні проекти енергозбереження. Ці проекти можуть бути впроваджені за участі, в тому числі приватного бізнесу», — сказав він.

Нагадаємо, за словами Президента України Віктора Януковича, на реалізацію стратегічних проектів на місцевому рівні у 2013 році передбачено 3,5 млрд грн.

«Для реалізації стратегічних проектів на місцевому рівні та проектів міжрегіональної співпраці в державному фонді регіонального розвитку на 2013 рік передбачено 3,5 млрд грн. Ці кошти отримають міста, які підготують чіткі та прозорі інвестиційні проекти й покажуть, яким чином ці проекти вплинуть на їхній господарський і економічний розвиток», – зазначив В.Янукович.

Він наголосив, що з метою стимулювання розвитку проектів енергоефективності в бюджетному кодексі має бути передбачена можливість залишати в бюджетах міст кошти, які були зекономлені в результаті впровадження таких проектів.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути