chrome firefox opera safari iexplorer

Україна потрапила в десятку найбільш привабливих для туристів країн

20 грудня 2012 о 09:24

Україна опинилася в десятці найбільш привабливих для відвідування країн в 2013 році. Відповідний рейтинг склав міжнародний портал подорожей Globe Spots, пише «Сегодня».

Як повідомляється, Україна випередила за популярністю Малаві (Східна Африка) і Канаду.

Першими в рейтингу виявилися Португалія, Мозамбік і Киргизстан.

Як зазначає сам портал, Україна приваблива тим, що до цих пір залишається загадкою для туристів: «Україна пропонує велике різноманіття туристичних пакетів. І навіть незважаючи на це, значна частина країни досі залишається невідомою для туристів».

В Асоціації лідерів турбізнесу України не здивовані цим.

«У нас, без перебільшення, неймовірний туристичний потенціал: є відмінні можливості для оздоровлення, гірськолижного, пляжного, культурно-пізнавального відпочинку і багато чого іншого», — розповіла віце-президент Асоціації Галина Ротова.

Вона зазначила, що зростання популярності країни в іноземних мандрівників сприяє і проведення музичних, реконструкторских і спортивних фестивалів.

«Природно, вплинуло на приплив туристів і проведення у нас Євро-2012, і, швидше за все, цей приплив буде збільшуватися протягом ще декількох років після чемпіонату, тому що на Заході люди планують свої поїздки за рік, а то і два», — говорить Ротова.

Іноземці на форумах захоплено відгукуються про поїздки в Україну: «Ми їхали в Україну і боялися, що, оскільки люди тут живуть небагаті, нас спробують обікрасти. Але виявилося, що тут абсолютно відкриті і доброзичливі люди, які, до того ж, ще й смачно готують різні екзотичні страви, зокрема борщ», — написав швед Рісто Клінсманн після поїздки в Київ на Євро.

За даними Держприкордонслужби, найчастіше в Україну приїжджають туристи з Росії, Польщі, Білорусі, Німеччини, США, Італії, Румунії, Туреччини, Великобританії, Ізраїлю, Словаччини і Угорщини.

Нагадаємо, нещодавно Київ зайняв перше місце в рейтингу найбільш швидкозростаючих туристичних напрямків у Європі.

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути