chrome firefox opera safari iexplorer

Українські скаути вдванадцяте привезуть Вифлеємське світло миру в Україну

13 грудня 2012 о 11:53

15 грудня у Відні стартує міжнародна скаутська акція «Вифлеємське Світло Миру», суть якої полягає в тому, що скаути з різних країн світу розповсюджують щороку напередодні Різдва Вогонь з Вифлеєму як символ миру, добра та Різдвяного настрою.

16 грудня 2012 в Кракові (Польща) відбудуться урочистості, під час яких Українські скаути з Організації Українських Скаутів (ОУС) отримають Вифлеємське Світло Миру і повезуть в Україну.

Цього року Вифлеємський вогонь миру був запалений, незважаючи на складну ситуації на Близькому Сході, та доставлений до Австрії у спеціальному контейнері. А вже в цю суботу, 15 грудня, на урочистій месі у одному з Віденських соборів відбудеться офіційна передача Вифлеємського Світла делегаціям скаутів з різних країн. А далі Вифлеємське Світло Миру мандрує Європою. Так його отримують словацькі скаути, які передадуть Польським харцерам.

16 грудня 2012 цього року скаути Організації Українських Скаутів вже вдванадцяте отримають Вифлеємське Світло Миру під час урочистостей в Кракові.

50-особова делегація Організації Українських Скаутів, зі Львова та Черкас та різних міст України, вирушить до Кракова, щоб прийняти участь в Урочистостях з нагоди початку Акції Вифлеємське Світло Миру та отримати Вифлеємський промінчик до своїх рук.

В ніч з 16-го на 17 грудня 2012 року Світло перетне Польсько-Український кордон і запалає в Україні. Українські скаути передадуть його українській громаді.

Завдяки скаутам Організації Українських Скаутів ОУС, Світло розповсюдиться в багатьох куточках України: в церкви і костели, державні установи, школи, сиротинці, лікарні. Впродовж останніх років ідея передачі Вифлеємського Світла Миру і його проста символіка — мир, радість, братерство і спільнота – позитивно сприйняті українською громадою.

Дуже гарною традицією є розповсюдження Вифлеємського Світла серед учнів шкіл, отже і проведення зустрічей з передачею Вифлеємського Світла Миру школам.

Далі скаути Організації Українських Скаутів ОУС передадуть Вифлеємське Світло Миру в до церков всіх конфесій.

ГАСЛО ЦЬОГОРІЧНОЇ АКЦІЇ: НЕ БІЙСЯ БУТИ ДОБРИМ !!!

Акція отримала благословення Львівського римо-католицького митрополита Архиєпископа Мечислава Мокшицького.

Прес-служба ОУС

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути