chrome firefox opera safari iexplorer

В США покажуть «Любов» та «Творіння» української художниці Зінаїди Ліхачової

03 грудня 2012 о 14:22

4-9 грудня 2012 року в Miami Convention Center в рамках MIAMI RIVER art fair 2012 (США) пройде виставка скульптур «Любов» та «Творіння» Зінаїди Ліхачової, що пройшли попередній відбір за конкурсом ще влітку.

«Любов і Творіння» — дві концептуальні піраміди, виконані в авторській техніці, повідомляє сайт  www.lihacheva.com.

«Любов»

Кожен куб символізує певну сутність, що відрізняється одна від одної своїм змістом: щільністю, текстурою, якістю та походженням. Природа кубів така ж різна як і люди, флора та фауна, погода та пори року. Незважаючи на розбіжності, що існують в світі, між усіма елементами панує єдність та гармонія. Тільки любов дивовижно з’єднує все.

«Творіння»

Скульптура символічно відображає стадії внутрішньоутробного розвитку людини, а яйце на його вершині — народження. Кожен куб пофарбований кольором, що відповідає забарвленню, якого набуває людина в процесі свого внутрішньоутробного розвитку.

Пігмент насичується кольором так само, як і наші бажання наповнюються енергією. 9 кубів – це 9 стадій фізичного розвитку людини, що приховані в реальному житті від людського ока.

9 – це сакральне число. Період в 9 місяців – це часовий відрізок народження наших думок та ідей, а також їх розвитку та матеріалізації.

«Майамі ось вже декілька років перетворюється на початку грудня в справжню Мекку світового мистецтва. Тому участь в одній з експозицій цього грандіозного форуму, безумовно, важлива подія як для художника, так і для країни, яку він представляє. Це все підвищує культурний престиж. В скульптурах Зінаїди Ліхачової з тонким балансом абстрактного і предметного, глобалізованою технологічністю та архаїчною укоріненістю матеріалів, глядач крізь відверто сучасну форму приречений відчути приховані глибини традиційно національного начала, що живить ці образи», — говорить Олександр Соловйов, мистецтвознавець та куратор Мистецького Арсеналу.

Довідка 

Зінаїда Ліхачова — український художник. Перформанс, інсталяція, відео, живопис, скульптура. Стиль: етномодерн.

Передпоказ скульптур вже відбувся на платформі Kyiv Art Contemporary 2012 в Україні в листопаді цього року.

Час роботи виставки:
вівторок з 18:00 – 23:00
середа – субота, з 12:00 до 20:00
неділя з 11:00 до 14:00

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути