chrome firefox opera safari iexplorer

Всеукраїнський радіодиктант бездоганно написали восьмикласниця і пенсіонерка

12 грудня 2012 о 14:19

Жодної помилки не припустилися в цьогорічному Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності дві учасниці — житомирська восьмикласниця та 72-річна пенсіонерка зі Львова.

Урочиста церемонія нагородження учасників радіодиктанту відбулась у прес-центрі Національної радіокомпанії України, повідомляє прес-служба відомства.

«Радіодиктант 2012 бездоганно написало двоє учасників: восьмикласниця Дана Панірська (Житомир) та 72-річна пенсіонерка Ольга Чупик (Львів). Обидві переможниці, окрім пам'ятних подарунків та призів, отримали грошові премії у розмірі 5 тисяч гривень кожна», — йдеться у повідомленні.

Як зазначають в НРКУ, диктант писали люди різного віку і різних професій. Наймолодшій учасниці — 4 роки 10 місяців (Христинка Дехтяренко з Тернополя), найстаршій — 94 роки (полтавчанка Марія Самус).

Загалом Українське радіо отримало 15 тисяч 227 листів з диктантами — вони надійшли з усіх областей України, а також з Росії, Білорусі, Латвії, Молдови, Бельгії, Італії, Канади, Об'єднаних Арабських Еміратів, США, Франції, Швейцарії.

Двоє учасників написало диктант без жодної помилки, 35 робіт — з однією помилкою. Решта дописувачів припустилися двох і більше помилок.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути