chrome firefox opera safari iexplorer

Вифлеємське світло вже горить у Львівському костелі Святого Антонія

19 грудня 2012 о 16:57

18 грудня 2012 року о 19:30 в саме на Святого Миколая скаути Організації Українських Скаутів передали Вифлеємське Світло громаді Львова, парафіянам костелу Святого Антонія. На заході були присутні численні представникам Спілки дитячих та юнацьких організацій м. Києва «СПОК» та Організації «Мангуп», який прибуло в кількості 20 осіб та 20 скаутів Організації Українських Скаутів. 

Делегацію зі СПОК очолив голова спілки Ігор Каньшин. Черкаський осередок Організації Українських Скаутів отримав Вифлеємське Світло разом з львівськими скаутами у Кракові).Урочистість відбувалася під час Служби Божої до Святого Антонія, яка відправляється традиційно по вівторках і при великій чисельності вірних римо-та греко-католиків а також православних. На таку Службу Божу цього розу з’їхалося стільки вірних, що ніде яблуко було впасти.

На початку Служби Божої отець Петро Франків- вікарій парафії отримав Вифлеємське Світло Миру з рук скаутів Організації Українських Скаутів, потім Світло помандрувало до рук скаутів Києва «СПОК» та скаутів ОУС Округи Камянець-Подільський. Таким чином акція продовжиться по великій території України. У своїй проповіді отець Петро Франків згадав служіння Святого Йосипа, про спасіння і звісно про згадав про Вифлеємське Світло, яке на його думку, звіщає про прихід Спасителя. Також визнав роль українських скаутів ОУС та інших скаутських організацій в розповсюдженні цього Світла.

Було помітно що до костелу прийшли не тільки римо-католики але й християни східного обряду, які з великим бажанням запили світло, щоб і при їхньому свят-вечірному столі також запалав вогник миру, братерства та любові. Зрештою Організація Українських Скаутів працює з дітьми будь-якої конфесійною чи національної належності.

Вифлеємське Світло горітиме в костелі Святого Антонія до 1 січня 2013 року.

Розділи: Суспільство