chrome firefox opera safari iexplorer

З 4 січня в Україні стартує реєстрація на участь в ЗНО

05 грудня 2012 о 17:37

Реєстрація на участь в зовнішньому незалежнлму оцінюванні розпочнеться 4 січня 2013 року і закінчиться 5 березня. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила директор Вкраїнського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева, передає кореспондент УНН.

За словами Зайцевої тим, хто за цей період часу зареєструється, можна буде ще до 19 березня протягом двох тижнів вносити деякі зміни.

 

«Буває так, що людина раптом вирішила, що вона буде проходити тест не з тих предметів на які вона подала заявку, а на щось інше. Це можливо буде зробити протягом двох тижнів, але тільки тим, хто буде зареєстрований», — сказала І.Зайцева.

Вона також наголосила, що як і в минулому році абітурієнти матимуть право проходити тестування максимум з чотирьох предметів. При реєстрації на участь в ЗНО, абітурієнт має повідомити чи потрібен йому переклад тестових завдань. І.Зайцева також нагадала, що календар тестувань вже затверджений. Розпочинається ЗНО 3 червня з хімії і завершиться 27 червня (світова література). Тест з української мови та літератури лишається обов'язковим

ЗНО з іноземної мови ( 8 червня) та географії (15 червня) буде проведено в суботу.

«Але, якщо людина вважає, що в суботу вона не може проходити тестування за релігійними переконаннями, у неї є можливість зареєструватись на додаткову сесію. Ми це враховуємо. Це може бути причиною на реєстрацію на додаткову сесію», наголосила вона.

Нагадаємо, раніше Ірина Зайцев зазначила, що кількість бажаючих взяти участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні становить 255 тисяч 394 особи.

Зайцева також зазначила, що поки не всі підтвердили свою готовність взяти участь у пробному ЗНО. «З 255 тисяч 394 осіб, лише 154 тисячі 469 підтвердили свою готовність пройти пробне тестування, здійснивши оплату за надання цієї послуги», — повідомила вона.

І.Зайцева також зазначила, що на сьогодні ще продовжується оброблення інформації на підтвердження участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, тому дані про які вона повідомила є попередніми.

Як повідомляв УНН, 30 листопада завершилась реєстрація осіб, які бажають взяти участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні 2013 року.

Розділи: Новини освіти

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути