chrome firefox opera safari iexplorer

За добу з Києва вивезено 245 тонн снігу

04 грудня 2012 о 13:00

За минулу добу в Києві було очищено і вивезено з міста 245 тонн снігу. Про цеКорреспондент.net повідомили в КМДА, посилаючись на Київавтодор.

Як повідомляють у міській адміністрації, вдень 3 грудня на дорогах міста працювало 237 одиниць снігоприбиральної та 89 одиниць допоміжної техніки. «Обробка проїжджих частин проводилася кожні три години. На очищення зупинок громадського транспорту, підходів до підземних пішохідних переходів і тротуарів, які обслуговуються ШЕУ районів, працювало близько 325 комунальників», — сказано в повідомленні.

За даними Київавтодору, вночі з 3 на 4 грудня на автошляхах міста працювало 233 одиниці спецтехніки, із них: 90 солерозкидальників і 77 снігоочисних машин.

«Протягом минулої доби використано 2,2 тис тонн солі і 797 тонн піщано-соляної суміші. Усього з вулиць міста вивезено 245 тонн снігу», — повідомили у відомстві.

Також у КМДА зазначили, що роботи із зимового утримання вулично-дорожньої мережі тривають у посиленому режимі. У першу чергу, розповідають у комунальній корпорації, розчищають магістральні шляхи, вулиці міського значення, мости, підйоми та спуски. «Зараз тривають роботи з технологічної обробки проїжджої частини протиожеледними матеріалами, розчищають тротуари, а також сходи, зупинки громадського транспорту, підходи до підземних переходів і підземні переходи. Для ручної розчистки задіяні всі служби комунальних підприємств», — сказано в повідомленні.

У Київавтодорі також нагадують, що невиконання водіями правил дорожнього руху, особливо паркування, унеможливлює виконання комплексу робіт щодо належного утримання вулиць міста взимку, особливо в його центральній частині, де ширина проїжджої частини обмежена. У відомстві просять водіїв у період негоди із розумінням і повагою поставитися до роботи дорожніх служб.

Нагадаємо, що вчора ДАІ у зв'язку з погіршенням погодних умов звернулася до водіїв. ДАІ закликає водіїв бути більш уважними та пильними на дорозі. В умовах снігопаду рухатися з увімкненим ближнім світлом фар, а під час зупинки вмикати аварійну світлову сигналізацію. Крім того, наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути