chrome firefox opera safari iexplorer

Закон про заборону куріння у кафе виконують майже на 99%

24 грудня 2012 о 17:07
Із 500 перевірених закладів ресторанного господарства по всій країні лише у сімох виявлено порушення закону.

Про це повідомляє регіональний центр громадянського представництва «Життя» у понеділок.

Моніторинг закладів ресторанного господарства відбувався у перший тиждень дії закону, що повністю забороняє курити всередині більшості громадських приміщень, включно з усіма робочими місцями, житловими будинками, офісами, ресторанами та барами

Із понад 500 перевірених закладів ресторанного господарства у Криму, Донецьку і Львові лише у 7-х виявлено порушення. За підсумками моніторингу активісти відразу написали скарги.

«За перший тиждень дії нового закону волонтери Коаліції „Крим без тютюнового диму“ перевірили більше 200 закладів громадського харчування в Сімферополі, Ялті, Феодосії, Джанкої, Керчі та Бахчисараї. Ми знайшли лише три порушення. А в решті нас зустрічали словами „У нас не курять!“. Зі столів зникли попільнички, подекуди біля входу на вулиці з'явилися таблички „місце для куріння“. Офіціанти, адміністратори дуже задоволені новим законом», — стверджує Інна Мірошниченко, голова оргкомітету Коаліції «Крим без тютюнового диму».

Як відомо, 16-го грудня в Україні набув чинності закон № 4844 про повну заборону куріння в багатьох громадських та на робочих місцях, включаючи приміщення закладів ресторанного господарства.

Більшість європейських країн повністю відмовилася від куріння в приміщеннях ресторанів, кафе та барів: Ірландія, Велика Британія, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Ісландія, Естонія, Латвія, Литва, Бельгія, Франція, Іспанія, Кіпр, Угорщина, Мальта, Македонія, Словенія. Італія, Туреччина, Болгарія.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути