chrome firefox opera safari iexplorer

Завершились зйомки фільму про українського силача XX сторіччя

13 грудня 2012 о 11:12

В Україні завершилися зйомки фільму про легендарного силача початку ХХ століття Івана Фірцака, в якому взяли участь українські богатирі Дмитро Халаджі та Василь Вірастюк.

Про це повідомляє «Репортер».

Зйомки фільму «Іван Сила», які тривали три з половиною місяці, проходили в Києві, Чернівцях, Кам'янці-Подільському та на Закарпатті — батьківщині головного героя Івана Фірцака, легендарного силача, якому і присвячена майбутня картина.

Режисер картини — Віктор Андрієнко. Він також узяв участь у ній як актор.

Фільм знімається за мотивами книги Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили». Головний герой — цирковий український силач Іван Фірцак, якого в 1928-му році визнали найсильнішою людиною планети.

Головну роль виконав чемпіон України з пауерліфтингу, артист американського цирку Дмитро Халаджі.

«Ми знімали хорошу історію про хорошого хлопця, — розповів режисер і актор Ігор Письменний. — Показували реальні життєві ситуації, в яких може опинитися кожен з нас, і шукали вихід — не просто правильний, а гідний».

Дія фільму розгортається в Європі початку ХХ століття, тому всі до єдиного людини в кадрі, включаючи численну масовку, були одягнені в історичні костюми, надані для картини чеської студією «Баррандов».

У фільмі немає декорацій — всі сцени зняті в живих будівлях і справжніх інтер'єрах тієї епохи, в справжньої фортеці, в теперішньому цирку.

Епізод зі зйомок: Андрієнко угоняє диліжанс

Крім того, і всі видовищні, всі силові трюки виконані у фільмі наживо. У картині можна буде побачити справжніх сажотрусів, унікальні ретро-автомобілі та ще багато атрибутів епохи, з якою нас розділяє практично ціле століття.

У фільмі знялися як вже відомі актори — Віктор Андрієнко («Шоу довгоносиків», «Велика різниця»), Ігор Письменний («Шоу довгоносиків»), Лесь Задніпровський, Ольга Сумська, Борис Барський, Володимир Комаров («Маски-шоу»), Богдан Бенюк — так і юні артисти, початківці свій шлях у кінематографі, а також ціла група українських спортсменів, чиї імена вже давно відомі за межами нашої країни, в тому числі Василь Вірастюк.

Планується, що в загальноукраїнський прокат «Іван Сила» вийде вже на весняних шкільних канікулах.

Бюджет фільму склав близько 16 млн грн. Профінансовано проект державною агенцією з питань кіно. «Іван Сила» — один з п'яти художніх фільмів, орієнтованих на дитячу аудиторію, які за підсумками конкурсу кінопроектів Держагентства України з питань кіно отримали 100% державне фінансування.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути