chrome firefox opera safari iexplorer

24 січня львів’янам покажуть найкращі українські короткометражки

14 січня 2013 о 12:46

24 січня у Львові відбудеться показ програми «Українська нова хвиля», яка складається з семи короткометражних фільмів українських режисерів.

До програми увійшли короткометражні кінокартини «Уроки української», «Дорога», «День Незалежності», «Борода», «Пиріг», «Діалог на самоті» та «Між двадцятою та опівночі».

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, початок показу – о 19.00 в кінопалаці «Копернік».

«Національний центр Олександра Довженка у партнерстві з мистецькою формацією Wiz-Art пропонує увазі львів’ян проект прем’єрних показів найновіших українських фільмів «Українська нова хвиля». У межах показу широкій аудиторії демонструватимуть фільми, щойно створені за сприяння або на замовлення Державного агентства України з питань кіно. Тривалість сеансу – 109 хв», – йдеться в повідомленні.

Як зазначають організатори, більшість стрічок, що будуть показані 24 січня, взяли або невдовзі братимуть участь у міжнародних кінофестивалях. Два з них – фільми «Уроки української» та «Дорога» – щойно завершені проекти.

Фільм «День Незалежності» режисера Антоніни Ноябрьової отримав Спеціальний Диплом журі національного конкурсу Одеського Міжнародного кінофестивалю та гран-прі національного конкурсу МКФ «Молодість-42».

Кінокартина «Борода» Дмитра Сухолиткого-Собчука, яка входить до альманаху «Україно, гудбай», отримала приз за кращий сценарій на фестивалі «Відкрита ніч».

Короткометражна картина «Пиріг» режисера Юрія Ковальова є учасником третього Одеського МКФ (Українська національна конкурсна програма) та VII Міжнародного фестивалю незалежного кіно «Кінолев» (українська програма).

«Між двадцятою та опівночі» відзначений дипломом національного конкурсу МКФ «Молодість-42».

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути